Rock'n'Snow Ski Festival 2023 - 14. Prosinac - 17. Prosinac 2023

Rock'n'Snow Ski Festival predstavlja izvrsnu priliku za sve ljubitelje skijanja i rock glazbe da dožive nezaboravan vikend na snijegu u društvu svojih istomišljenika.
Družit ćemo se u ikoničnom Bad Gasteinu i skijati na stazama Ski Amade Salzburške.
U grad ćemo donijeti slovenski rock i uživati u živim nastupima bendova tijekom cijelog vikenda.

Rock n' Snow
Bad Gastein se nalazi u austrijskoj pokrajini Salzburg ili slovenski Solnograški, odnosno u dolini Gastein. Dolinu čine 4 skijaška centra: SportGastein (skijanje na visokoj nadmorskoj visini s druge strane ledenjaka Mölltal), Bad Gastein i Bad Hofgastein (povezana skijališta) te DorfGastein.

Dolina je već stoljećima poznata po svojim termalnim izvorima. "Bad" znači "lječilište", što odražava povijest grada kao lječilišnog grada. Lokalna termalna izvorska voda Heilstollen (doslovno "ljekoviti tunel") donijela je rano slavu Bad Gasteinu. Teophrastus Paracelsus (1493–1541) proučavao je vodu kako bi otkrio njene tajne. Marie Curie (1867–1934) i Heinrich Mache (1876–1954) pomogli su otkriti prisutnost radona, što je započelo radonsku terapiju u gradu.
U 19. stoljeću vode Bad Gasteina postale su modno odmaralište koje su posjećivali europski monarsi, ali i bogati i slavni. Među važnim prošlim gostima bili su carica Elizabeta Austrijska (Sisi) i njemački car Vilim I.

Središte grada Bad Gastein smješteno je uz Gasteinski slap, otprilike 1000 metara iznad razine mora. Karakteriziraju ga brojne povijesne višekatne hotelske zgrade postavljene na strmom padu. Objekti i sam gradić arhitektonski su impozantni, a takvog mjesta u Alpama nije moguće vidjeti nigdje drugdje. Svakako je mjesto vrijedno posjetiti kako zimi, tako i ljeti.

Do Bad Gasteina dolazi se preko skijališta Mallnitz Ankogel, gdje se automobilskim vlakom prolazi ispod masiva Visokih Tur. Automobilski vlak vozi svaki sat, točno u 50 minuta iza punog sata (11:50, 12:50, 13:50, ...). Ako uhvatite pravi automobilski vlak, trebali biste stići od tunela Karavanke do Bad Gasteina u roku od 1 sata.

Samo skijalište i selo nude široke i duge staze, prekrasne poglede, a selo je u prosincu ukrašeno božićnim sajmom na središnjem trgu.

Testi skija


U programu su 3 smještaja:
Youth Hotel Krone, gdje nudimo paket s doručkom (lokacija blizu žičare)
Hotel Bristol, gdje nudimo paket s polupansionom Mondi Aparthotel Bellevue, gdje nudimo najam apartmana, wellness i bazen te mogućnost doručka ili polupansiona. Objekt se nalazi u centru.

U sva 3 slučaja nećete trebati automobil tijekom cijelog vikenda.

Osim visokogorskog skijanja, tijekom cijelog vikenda družit ćemo se uz slovenski rock glazbu u kombinaciji s DJ-om i nastupima uživo. Nastupit će na skijalištu na najvišoj točki Bad Gasteina, kao i kasnije u diskoteci.

Ovaj put će konobaricu "Heidi" i pjesmu "Anton aus Tirol" zamijeniti zvuk gitara i bubnjeva. Ako želite doživjeti drugačiji Ski Opening Vikend, BAD GASTEIN je pravi izbor za vas.

Vidimo se!



MountVacation zadržava pravo na promjene u programu sukladno trenutnim mogućnostima i ograničenjima na lokaciji. Trenutno nema ograničenja za ulazak u Austriju i korištenje programa. Dionici u industriji hotela i ugostiteljstva vjeruju da se ograničenja neće dodatno pooštravati s obzirom na sve trenutačno poznate okolnosti. Ako dođe do drastičnih promjena, svi će gosti imati mogućnost promjene rezervacije, uključujući premještanje na drugi termin, premještanje na drugu destinaciju ili povrat uplaćenih sredstava umanjen za administrativne troškove (prema općim uvjetima na dan promjene).
U svakom slučaju, sudionike molimo da obrate pažnju na moguća ograničenja i vlastita uvjerenja o PCT-u. Ako gosti nakon obavijesti ne mijenjaju svoju rezervaciju, kasnije neće ispunjavati lokalna ograničenja, time neće biti ispunjen uvjet više sile, zbog kojeg bi im bilo omogućeno besplatno otkazivanje programa.
Slučajan pozitivan test prije odlaska ili samoizolacija dio je osiguranja rizika otkaza putovanja, a ne više sile.
U slučaju više sile: zabrana ulaska u zemlju, regiju, mjesto ili obavezna karantena pri ulasku ili povratku u domovinu, gosti imaju mogućnost promjene ili otkazivanja kako je opisano u prvom odlomku gore.
Svi gosti putuju na vlastitu odgovornost.

Program

Četrtek 14.12.2023
9.00 – 10.00 Jutranji prihod in prevzem smučarskih vozovnic
9.00 – 15.30 Smučanje
15.00 – 20.00 Prevzem namestitev, smučarskih vozovnic in programa
20.00 – 24.00 Spoznavno druženje
Petek 15.12.2023
9.00 – 15.30 Smučanje in testi smuči
13.00 – 15.30 Apres Ski zabava na smučišču "Gipfelresturant Stubner" pri zgornji postaji "Stubnerkogelbahn" z Rock Radio DJ-em in Akustičnim orgazmom
od 21.00 dalje večerna zabava v Silver Bullet diskotki z Rock Radio in nastopajočimi
Sobota 16.12.2023
9.00 – 15.30 Smučanje in testi smuči
13.00 – 15.30 Apres Ski zabava na smučišču "Gipfelresturant Stubner" pri zgornji postaji "Stubnerkogelbahn" z Rock Radio DJ-em in Akustičnim orgazmom
od 21.00 dalje večerna zabava v Silver Bullet diskotki z Rock Radio in nastopajočimi
Nedelja 17.12.2023
9.00 – 15.30 Smučanje
8.00 – 10.00 Odjave iz hotelov, pensionov in apartmajev

Vaše mišljenje

Želite li podijeliti ovu nevjerojatnu ponudu prijatelju ili prijateljici? Možda partneru? Ili imate pitanje za nas?
Samo naprijed, ne grizemo ;)