Skijalište Heiligenblut Großglockner - skijaški odmor na destinaciji Heiligenblut Großglockner

Heiligenblut Großglockner skijanje

Heiligenblut - Grossglockner – tamo gdje su skijaški praznici posebni na jedan čudan način
Heiligenblut - Grossglockner je jedan od onih slikovitih sela koji izgledaju kao da pripadaju nekom drugom vremenu. Vrijeme kao da je stalo samo da zadrži tu ljepotu mjesta. Skijaši dolaze zbog izazova zahtjevnih skijaških staza, drugi dolaze da se opuste. Iako riječ "naselje" donosi mentalne slike izolacije, Heiligenblut - Grossglockner ima puno za ponuditi: postoji zatvoreni teniski teren i bazen koji su bitan dio svakog skijaškog odmora. Štoviše, skijanje je više i brže s ugradnjom nove gondole 2008.
Ostalih14 ski liftova služe još 20 pojedinačnih staza. Snijeg je u Heiligenblutu garantiran s obzirom na njegovu minimalnu i maksimalne nadmorsku visinu od 1.301 m do 2.902 m. Naselje se nalazi na 1.300 metara, a iznad njega se protežu 2 crne staze, 9 crvenih i 9 plavih. Kad se snijeg sledi i majka priroda prestane davati prirodni snijeg, 50 snježnh topova mogu pokriti 40 km staza za samo nekoliko minuta.
Heiligenblut - Grossglockner je za klince blaženstvo sa "Bobe Kid's Club" i "Snowland Klub"-pravo mjesto za ostaviti djecu dok odrasli skijaši jure stazama.
Heiligenblut - Grossglockner smještaj: Mnogi od hotela u Heiligenblutu su udaljeni samo par koraka od neke od najboljih staza. Ovi hoteli tri do četiri zvjezdice nude «out-of-door« staze za planinarenje po snijegu u čizmama. Apartmani se nalaze samo malo dalje izvan centra grada Heiligenblut.

Paragliding, klizanje, kuglanje na ledu, izlet saonicama, zimske pješačke staze (15km), barovi, planinarski domovi, apres ski, restorani.

Heiligenblut Großglockner skijalište

Opći podaci

Min. visina: 1301 m
Max. visina: 2902 m

Povezanost

Najbliža zračna luka: Klagenfurt, 155 km
Direktan bus sa željezničkog kolodvora
Direktan ski bus sa željezničkog kolodvora

Informacije o skijalištu

Cijelo skijalilšte: 55 km
Duljina staza za skijaško trčanje: 26 km

Umjetni snijeg
Noćno skijanje

Plave: 9 km
Crvene: 40 km
Crne: 6 km

Sadržaj skijališta

Kabinska žičara
Sjedežnica
Dječji čarobni tepih
Dječje dizalo
Dječji park
Dječja staza
Sidro
Gondola