Schladming skijanje

About the resort:

Za one koji su barem malo zainteresirani za Svjetski kup u skijanju su bez sumnje culi za Schladming. Vec više od 60 godina je Schladming poznata skijaška destinacija. Smješten u pokrajini Štajerskoj, ovo veliko skijaško podrucje povezuje cetiri planine koje otvaraju pristup na 174 kilometara dugacke skijaške staze.

Skijalište je više naklonjeno iskusnijim skijašima koji imaju na rapolaganju 18 crvenih staza. Pocetnik ima 6 staza na odabir dok je za profesionalce samo 1. Povrh svega, u naselju se nalazi više od 300 kilometara impresivnih staza za skijaško trcanje. Sezona u Schladmingu je duga i traje od 23 listopada do približno 1 svibnja. Tu su i topovi za snijeg u koje je puno uloženo u slucaju nepovoljne prognoze bez snijega. Schladming posjeduje 25 žicara koje približno mogu prevesti 64,000 ljudi svaki sat do njihove najdraže staze.

O mjestu:

Schladming nudi veliki izbor apartmana pocevši od samoposlužnih pa sve do loža i hotela. Na raspolaganju je 35 smještaja ciji objekti imaju 2-3 zvjezdice te luksuzni objekti s 4-5 zvjezdica.

Apres ski scena u Schladmingu nije tako razigrana kao u ostalim destinacijama vec nudi mirnu i ugodnu atmosferu. Pješacka zona je prostor koji može poslužiti kao savršeno mjesto za opuštanje i uživanje u pejzažu s slasnim kolacem u rukama. Tamo se takoder nalaze i barovi koji naravno više privlace mladu publiku, kao npr bar Biesl, Hanglbar i Siglu te 2 nocna kluba koju nocu ožive.

Ako tražite trgovinu, Schladming vas nece razocarati jer nudi veliki izbor trgovina sa skijama i sportskom opremom, kao i trgovine s visokom modom te jako lijepu knjižaru. U vrijeme božicnih praznika, u Schladmingu gori tisuce svijeca te je organizirana besplatna kocija vozi od trgovine do trgovina.

Schladming skijalište

Opći podaci

Min. visina: 745 m
Max. visina: 2015 m

Povezanost

Najbliža zračna luka: Salzburg, 90 km
Najbliži željeznički kolodvor: Schladming, 0 km
Direktan bus sa željezničkog kolodvora
Direktan ski bus sa željezničkog kolodvora

Informacije o skijalištu

Cijelo skijalilšte: 167 km
Duljina staza za skijaško trčanje: 50 km

Umjetni snijeg
Noćno skijanje

Plave: 50 km
Crvene: 102 km
Crne: 15 km

Sadržaj skijališta

Kabinska žičara
Sjedežnica
Dječji čarobni tepih
Dječje dizalo
Dječji park
Dječja staza
Sidro
Gondola