Skijalište Valfrejus - skijaški odmor na destinaciji Valfrejus

Valfrejus skijanje

Skijalište Valfrejus nalazi se u blizini popularne savojske tri doline - "Le Trois Valles", te odmah iza poznatog tunela koji povezuje Francusku s Italijom - Frejus. Valfrejus je jedno od najbližih Francuskih skijališta, posebno primjeren za obitelji i s odličnim omjerom cijene i usluge. Samo skijalište je jedno od manjih i novijih u Alpama, sagra?eno 1983.g. na gustim šumovitim padinama na samom ulazu u Maurienne Valley, oko desetak minuta vožnje od grada Modane. Stoga je vrlo lako doai cestom iskljueivanjem sa A43 autoceste u Italiji kroz Frejus.

Skijaši mogu uživati na mnogim stazama različitih kategorija. Posebice za istaknuti: 13 km duga plava staza "Jeu", koja se ubraja među najljepše staze ovog skijaškog područja. Ona Vas vodi do starog bunkera – povijesne znamenitosti, tzv. "Ouvrage Pas du Roč" koji je zanimljivo posjetiti. Osim povijesnih staza, skijaško područje Valfréjus, koje se nalazi na sunčanoj visoravni Plateau d’Arrondaz na nadmorskoj visini od2.200 m, bogat je šumovitim predjelima koji izgledaju kao neka planinska slikovnica. Na ovim visinama snijeg je garantiran a visina padalina omogućuje optimalne uvjete za razne skijaške discipline.

Samo mjesto Valfréjus nalazi se u blizini talijanske granice u podnožju Pointe du Fréjus na 1.550 metara nadmorske visine. Prekrasni chaleti sa svojom autentičnom arhitekturom, okruženima prirodom pružaju pravi alpski osjećaj. Mjesto je izgrađeno u obliku potkove oko izlaza u dolinu, tako da možete na skijama direktno do sunčanih terasa okolnih barova i kafića. I mjesto i samo skijalište su dakle, za francuske prilike, umjerene velieine, što je dobar izbor za one koji traže mirnije, pristupaene obiteljske destinacije, ali nije prikladno za one koji žele veliko skijaško podrueje i dobru apres ski scenu. Dakle, tipično francusko skijalište koje udomaćuje skijaše iz razlieitih zemalja, no, napominjemo, iskusni skijaši željni avantura ovdje neće naći ono što trebaju.

Skijalište leži na nadmorskoj visini od 1.550 - 2.737 m i ima ukupno 65 km staza, sasvim dovoljno za super obiteljski skijaški odmor.

Valfrejus skijalište

Opći podaci

Min. visina: 1550 m
Max. visina: 2737 m

Povezanost

Najbliža zračna luka: Chambéry Aix Les Bains, 100 km
Najbliži željeznički kolodvor: Modane, 0 km
Direktan bus sa željezničkog kolodvora
Direktan ski bus sa željezničkog kolodvora

Informacije o skijalištu

Cijelo skijalilšte: 70 km
Duljina staza za skijaško trčanje: 10 km

Umjetni snijeg
Noćno skijanje

Zelen: 28 km
Plave: 33 km
Crvene: 4 km
Crne: 4 km

Sadržaj skijališta

Kabinska žičara
Sjedežnica
Dječji čarobni tepih
Dječje dizalo
Dječji park
Dječja staza
Sidro
Gondola