Passo Tonale, Ponte di Legno skijanje

Passo Tonale se nalazi u Alto Adige na granici između Lombardije i Trentino. Okružen planinskim područjima Adamello-Presanella, Ortles Cevedale i Brenta.Passo Tonale. Tonale izgleda kao panoramski amfiteatar, koji otkriva svoju magiju od 1884 metara do 3100 metara nadmorske visine.

Passo Tonale je oduvijek poznata destinacija, gdje se može skijati i ljeti. Ledenjak Presena pruža duge zimske sezone.

Passo, ili na hrvatskom planinski prijelaz, je jedan najviših talijanskih sela. S jedne strane ledenjak, gdje možete preskijati od 3100 m do 1880 m, s druge strane, široke pruge i žičare, pogodne za sve kategorije skijaša ili snowboardara a u posljednjih nekoliko godina, veza s Ponte di Legno omogućava čak i najzahtjevnijem skijašu ili snowboardarju uživati i imati odličan odmor.

Na samom Tonalu možete naći razne hotele i apartmane. Selo je malo i stoga nije potrebno prijevozno sredstvo. Selo ima trgovine, kafiće, restorane i disco. Skijalište je poznato po dobroj snježnoj pokrivenosti i stoga je iznimno popularan za obitelji. Sva skijališta su na sunčanoj strani (osim ledenjaka), pa kad je vrijeme lijepo, unatoč visokoj nadmorskoj visini, osjećate se ugodno.

Iznad Passo Tonale ledenjak je Presena. Presena je jedan od rijetkih ledenjaka, gdje možete u Italiji skijati i preko ljeta. Nude i ogromne mogućnosti Free Ride skijanja ili snowboardanja.

Samo nekoliko km dalje je Ponti di Legno. Iako možemo opisati da je Ponte di Legno plemenit i elegantan grad, zadržao je šarm tipičnog planinskog grada. Mirno i očaravajuće mjesto poziva nas da se stopimo u svom prirodnom okruženju. Ponte di Legno nalazi se na sunčanom platou na nadmorskoj visini od 1258 metara sa termama. To je turističko središte koji živi ljeti i zimi.

U zimskoj sezoni, ovdje se održavaju skijaške staze svih razina, sve opremljene sa topovima za snijeg kako bi se osiguralo savršeno skijanje.

Passo Tonale, Ponte di Legno skijalište

Opći podaci

Min. visina: 1250 m
Max. visina: 3016 m

Povezanost

Najbliža zračna luka: BOLZANO, 100 km
Najbliži željeznički kolodvor: Edolo, 30 km
Direktan bus sa željezničkog kolodvora
Direktan ski bus sa željezničkog kolodvora

Informacije o skijalištu

Cijelo skijalilšte: 100 km
Duljina staza za skijaško trčanje: 24 km

Umjetni snijeg
Noćno skijanje

Plave: 21 km
Crvene: 59 km
Crne: 20 km

Sadržaj skijališta

Kabinska žičara
Sjedežnica
Dječji čarobni tepih
Dječje dizalo
Dječji park
Dječja staza
Sidro
Gondola