Cerkno skijanje

Ski centar Cerkno se nalazi na spoju Gorenjske i Primorske regije, u srcu Škofjeloško-Cerkljanskog brda, i nudi brojne mogućnosti za aktivnosti na otvorenom kako zimi tako i ljeti. Zbog povećanog ulaganja u skijašku infrastrukturu u posljednjih nekoliko godina, ski centar Cerkno smatra se jednim između najmodernijih slovenskih skijališta. Popularnost skijališta raste također zbog odlične škole skijanja i brojnih popusta i paketa za obitelji.

Zimi možete uživati na više od 20km skijaških staza na 70 hektara površine koje su pogodne za početnike i napredne skijaše i snowboardere. Cross-country skijaši biti ćete oduševljeni 5km dugačkoj kružnoj stazi dok ćete biti najhrabriji ugodno iznenađeni najnovijom akvizicijom Ski centra Cerkno Mungo Snow Parka , koji se sastoji od niza objekata i rampa za početnike i za napredne skijaše i freestyle snowboardere.

Osvježenju prije, za vrijeme i nakon skijanja služi veliki restoran na vrhu skijališta, koji je otvoren i ljeti. Pored restoran nalazi se dječje igralište a organizirano je i čuvanje djece u ˝ski vrtiću˝.

Cerkno skijalište

Opći podaci

Min. visina: 900 m
Max. visina: 1287 m

Povezanost

Najbliža zračna luka: Ljubljana-Brnik, 59 km
Direktan bus sa željezničkog kolodvora
Direktan ski bus sa željezničkog kolodvora

Informacije o skijalištu

Cijelo skijalilšte: 12 km
Najduža staza: 2 km
Duljina staza za skijaško trčanje: 5 km

Umjetni snijeg
Noćno skijanje

Plave: 11 km
Crvene: 6 km
Crne: 1 km

Sadržaj skijališta

Kabinska žičara
Sjedežnica
Dječji čarobni tepih
Dječje dizalo
Dječji park
Dječja staza
Sidro
Gondola