Skijalište Rogla - skijaški odmor na destinaciji Rogla

Rogla skijanje

Na Rogli ćete doživjeti najbolje od zimskih sportova. Dokaz za to su mnogi stalni gosti koji se vraćaju svake godine u Zreško Pohorje i naravno, šest Zlatnih pahulja koji je Rogla osvojila kao najbolji organizirani centar u Sloveniji.

Skijaška sezona na Rogli traje od kasne jeseni do ranog proljeća. Skijašima je osigurano najmanje 100 dana skijanja na odličnim stazama s prirodnim i umjetnim snijegom. Oko 100 hektara održavanih staza za početnike, rekreativce i natjecatelje nudi 9 vučnica, te dvije četverosedežnice, kao i nekoliko desetaka kilometara uređenih staza za skijaško trčanje.

Ljeto:
Rogla u sklopu hotela Planja ima veliku sportsku dvoranu u kojoj se može igrati košarka, rukomet, mali nogomet, odbojka i badminton. Ponudu zatvorenih aktivnosti nadopunjuje mala dvorana za borilačke sportove, stolni tenis, squash i moderno opremljen fitness sa opremom Techno gym (utezi, kardio vježba objektima, biciklovi, staza za trčanje, veslač i oprema za ekspanziju.

Za sve koji požele testirati svoju snagu, na raspolaganju im je nova umjetna stijena za penjanje. Dječja stijena (visoka 2,90 metara) predviđena je za djecu i početnike bez mjera sigurnosti, dok je viša stijena (9m) pravi izazov za rekreativce, kao i penjanje s užetom.

Adrenalinsko sanjkalište Zlodejevo - 1.360 m duga zavojita staza pravi je adrenalinski užitak. Sjedala su namjenjena za do 2 osobe i pogodna su i za djecu i odrasle. Najbolje od svega je, da ne morate hodati na vrh: zajedno sa sanjkama Vas na vrh brda vozi sedežnica. OTVORENO samo ZIMI.

Zima:

Vučne sanjke s psima, snowboarding i škola skijanja, wellness seminari, chalets na skijaškim stazama, pješačenje u snijegu, vođeni snowshoeing (2-3 sata) s mogućnošću saune, vožnja motornim sanjkama.

Rogla skijalište

Opći podaci

Min. visina: 1050 m
Max. visina: 1517 m

Povezanost

Najbliža zračna luka: Ljubljana - Brnik, 100 km
Najbliži željeznički kolodvor: Celje, 30 km
Direktan bus sa željezničkog kolodvora
Direktan ski bus sa željezničkog kolodvora

Informacije o skijalištu

Cijelo skijalilšte: 12 km
Duljina staza za skijaško trčanje: 18 km

Umjetni snijeg
Noćno skijanje

Plave: 2 km

Sadržaj skijališta

Kabinska žičara
Sjedežnica
Dječji čarobni tepih
Dječje dizalo
Dječji park
Dječja staza
Sidro
Gondola