Zreče skijanje

Terme Zreče

Okružen prirodom, daleko od urbane gužve i buke prometa, na rubu Pohorja, gdje rijeka Dravinja ima svoj tok, nalazi se mjestašce Zreče. Zelene livade, ogromne šume, brda, zasađena vinova loza, termalne izvorske vode - sve to i više može se doživjeti u Zrečama, više javno poznat kao Terme Zreče.

U prošlosti grad rudara i šumara, kroz desetljeća se razvio u jedno od najslikovitijih malih turističkih centara u Sloveniji. Termalni centar s brojnim opcijama za opuštanje, prelijepom okolicom s beskrajnim biciklističkim i planinarskim stazama, i šarmantnim obližnjim golf terenom, garancija su da u Termama Zreče jednostavno ne može biti dosadno.

Tijekom zimskih mjeseci, kada se zelenilo promjeni u prekrasan krajolik prekriven kristalno bijelim snijegom, svim zimskim zanesenjacima je u blizini (15 km) dostupan svjetski poznati centar za zimske sportove Rogla, koji je, osim skijanja i snowboardinga, poznat po stazama za skijaško trčanje, koje Vas vode uz prekrasne visoravni Rogle.

Terme Zreče poznate su po vrhunskim gastronomskim delicijama, začinjenima bogatim izborom vina iz međunarodno priznatih vinograda. Ostaci nekad tradicionalnih industrija kovanja najbolje se vide u Oslakovi kovačnici, ali vrijedi posjetiti i Pavlakovu špilju, Skomarsku kuću i Brinjevu planinu.

Prepustite se ovom lijepom i mirnom krajoliku, gdje su domaćini vrlo ljubazni. Budite sigurni da ćete nakona posjeta centru Zreče ili skijalištu Rogla iz Zreča otići puni elana i dobre volje!

Zreče skijalište

Zreče

Opći podaci

Min. visina: 1050 m
Max. visina: 1517 m

Povezanost

Najbliža zračna luka: Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, 100 km
Najbliži željeznički kolodvor: Celje, 30 km
Direktan bus sa željezničkog kolodvora
Direktan ski bus sa željezničkog kolodvora

Informacije o skijalištu

Cijelo skijalilšte: 12 km
Duljina staza za skijaško trčanje: 18 km

Umjetni snijeg
Noćno skijanje

Plave: 2 km

Sadržaj skijališta

Kabinska žičara
Sjedežnica
Dječji čarobni tepih
Dječje dizalo
Dječji park
Dječja staza
Sidro
Gondola