Nassfeld skijanje

1. Općenito mjesto i nadmorska visina:
Nassfeld je prekrasna turistička destinacija smještena u južnom dijelu Austrije, blizu granice s Italijom. Smješten u prekrasnoj regiji Koruške, Nassfeld nudi zadivljujući pogled na Karnijske Alpe. Skijalište ima minimalnu nadmorsku visinu od 600 metara i doseže maksimalnu nadmorsku visinu od 2.020 metara, osiguravajući odlične uvjete za snijeg tijekom cijele zimske sezone.

2. Skijaške staze i obližnja područja:
Nassfeld se može pohvaliti širokim rasponom skijaških staza pogodnih za skijaše svih razina. Početnici mogu uživati u nježnim i dobro uređenim stazama, dok mogući mogu istražiti veliku mrežu plavih i crvenih staza. Napredni skijaši će pronaći izazovne crne staze i uzbudljive mogućnosti za skijanje izvan staza. Ukupno, ima preko 110 kilometara staza za istraživanje.

Nassfeld je također povezan s obližnjim skijaškim područjima Tropolach i Tröpolach, čineći skijalište Nassfeld-Pressegger See. S jednom skijaškom kartom, posjetitelji mogu pristupiti ukupno 30 žičara i uživati u raznolikim stazama diljem cijele regije.

3. Ljetna i zimska iskustva:
Ljeto:
Za obitelji koje posjećuju Nassfeld tijekom ljeta, dostupne su brojne aktivnosti i usluge. Regija nudi širok izbor pješačkih staza pogodnih za sve uzraste i razine kondicije. Obitelji mogu istražiti prekrasne alpske krajolike, posjetiti kristalno čiste planinske jezera i uživati u pikniku u slikovitim livadama.

Grupe prijatelja će pronaći mnogo aktivnosti koje će podići adrenalin, poput planinskog biciklizma, paraglajdinga i penjanja na stijene. Regija je poznata po odličnim stazama za planinski biciklizam, nudeći uzbudljive spustove i zadivljujući pogled na okolne planine. Parovi mogu uživati u romantičnim šetnjama, uživati u tretmanima u spa centru i uživati u ukusnoj lokalnoj kuhinji u šarmantnim planinskim kolibama.

Zima:
Tijekom zimske sezone, Nassfeld se pretvara u zimsku čaroliju. Obitelji mogu uživati u skijanju i snowboardanju na nježnim stazama, a djeca se mogu zabaviti u posebnim snježnim parkovima i školama skijanja. Grupe prijatelja mogu se izazvati na naprednijim stazama i istražiti područja izvan staza. Parovi mogu uživati u romantičnim vožnjama sa zapregom i ugodnim večerima uz vatru u kaminu.

4. Najbolji mjeseci za putovanje:
Najbolji mjeseci za posjetiti Nassfeld ljeti su od lipnja do rujna kada je vrijeme ugodno, a pješačke staze su dostupne. Zimi, skijaška sezona obično traje od prosinca do travnja, a najbolji uvjeti za snijeg obično se nalaze u siječnju i veljači.

5. Popularni restorani i barovi:
U krugu od 5 km od Nassfelda nalazi se nekoliko popularnih restorana i barova koji nude ukusnu kuhinju i živahnu atmosferu. Neki od visoko preporučenih opcija uključuju restoran Almstube, koji poslužuje tradicionalna austrijska jela s modernim prizvukom, i bar Panorama, koji nudi panoramski pogled na okolne planine dok uživate u osvježavajućem piću.

6. Godišnji događaji:
Nassfeld organizira raznovrsne uzbudljive događaje tijekom cijele godine. Jedan od vrhunaca je Nassfeld Mountain Trophy, uzbudljivi sportski događaj koji kombinira natjecanja u skijanju, snowboardanju i skijaškom trčanju. Osim toga, skijalište organizira koncerte uživo i tradicionalne festivale koji prikazuju bogato kulturno nasljeđe regije.

7. Preporuka:
Toplo preporučujemo obiteljima, parovima i grupama prijatelja da posjete Nassfeld barem jednom u životu. S prekrasnim alpskim krajolicima, odličnim skijaškim stazama i širokim izborom aktivnosti za sve uzraste, Nassfeld nudi nezaboravno iskustvo odmora. Bez obzira tražite li avanturu, opuštanje ili kvalitetno vrijeme s voljenima, Nassfeld ima nešto za svakoga. Vjerujte nam kao svojim stručnjacima za ovu turističku destinaciju i rezervirajte svoj sljedeći nezaboravan odmor s MountVacation.

Nassfeld skijalište

Opći podaci

Min. visina: 610 m
Max. visina: 2020 m

Povezanost

Najbliža zračna luka: Klagenfurt, 50 km
Direktan bus sa željezničkog kolodvora
Direktan ski bus sa željezničkog kolodvora

Informacije o skijalištu

Cijelo skijalilšte: 110 km
Najduža staza: 7 km
Duljina staza za skijaško trčanje: 91 km

Umjetni snijeg
Noćno skijanje

Plave: 30 km
Crvene: 69 km
Crne: 11 km

Sadržaj skijališta

Kabinska žičara
Sjedežnica
Dječji čarobni tepih
Dječje dizalo
Dječji park
Dječja staza
Sidro
Gondola