Les 2 Alpes skijanje

1. Općenita lokacija i nadmorska visina:
Les 2 Alpes je popularno odredište za odmor smješteno u departmanu Isère u regiji Auvergne-Rhône-Alpes na jugoistoku Francuske. Smješten u srcu francuskog Alpa, ovaj skijaški centar se može pohvaliti minimalnom nadmorskom visinom od 1.300 metara i maksimalnom nadmorskom visinom od 3.600 metara, što ga čini jednim od najviših skijaških centara u Europi.

2. Skijaške staze i okolna područja:
Les 2 Alpes nudi širok raspon skijaških staza pogodnih za sve razine skijaša. Početnici mogu uživati u blagim stazama i posebnim područjima za učenje, dok mogući mogu istražiti veliku mrežu plavih i crvenih staza. Napredni skijaši se mogu izazvati na zahtjevnim crnim stazama i izvanpistećim terenima.

Sa preko 220 kilometara staza, Les 2 Alpes pruža dovoljno prilika za skijaše i snowboardere da istraže. Osim toga, odmaralište je povezano sa susjednim skijaškim područjem La Grave, što nudi još raznolikijeg terena za avanturističke skijaše. Ski karte dostupne za ovo područje poznate su kao "Les 2 Alpes - La Grave" karte, koje omogućuju pristup oba skijaška područja.

3. Ljetna i zimska iskustva:
Ljeto:
Za obitelji koje posjećuju Les 2 Alpes tijekom ljeta, dostupno je mnogo aktivnosti i usluga. Odmaralište nudi poseban dječji klub, gdje djeca mogu sudjelovati u raznim aktivnostima na otvorenom i radionicama. Obitelji također mogu uživati u planinarenju, biciklizmu i čak ljetnom skijanju na glečeru.

Grupe prijatelja koje posjećuju tijekom ljeta mogu iskoristiti živahnu noćni život i širok raspon avanturističkih sportova. Od paraglidinga i kanjoninga do penjanja na stijene i raftinga na bijelim vodama, tu je nešto za svakoga tko traži dozu adrenalina.

Parovi mogu uživati u romantičnim šetnjama u slikovitom alpskom krajoliku, uživati u tretmanima u spa centru i uživati u gurmanskim obrocima u restoranima odmarališta. Mirna atmosfera i zadivljujući pogledi čine Les 2 Alpes savršenim odredištem za romantični bijeg.

Zima:
Tijekom zimske sezone, Les 2 Alpes nudi mnoštvo usluga i iskustava za sve vrste odmora. Obitelji mogu upisati svoju djecu u škole skijanja i uživati u aktivnostima pogodnim za obitelji poput klizanja na ledu i sanjkanja. Odmaralište također pruža usluge čuvanja djece, osiguravajući bezbrižan odmor za roditelje.

Grupe prijatelja mogu iskoristiti živahnu après-ski scenu, s brojnim barovima i klubovima koji nude zabavu i živu glazbu. Odmaralište također organizira razne događaje i natjecanja, što doprinosi živoj atmosferi.

Parovi mogu uživati u ugodnim večerima uz vatru u šarmantnim kućicama, uživati u gurmanskim jelima i romantičnim šetnjama kroz snježno pokriveno selo. Očaravajuća atmosfera i raznolike aktivnosti čine Les 2 Alpes idealnim odredištem za parove koji traže nezaboravan zimski odmor.

4. Najbolji mjeseci za putovanje:
Najbolji mjeseci za putovanje u Les 2 Alpes ljeti su od lipnja do rujna kada je vrijeme ugodno, a aktivnosti na otvorenom su u punom jeku. Zimi, skijaška sezona obično traje od prosinca do travnja, a najbolji uvjeti snijega obično se nalaze između siječnja i ožujka.

5. Popularni restorani i barovi:
Unutar 5 km od Les 2 Alpes nalazi se nekoliko popularnih restorana i barova koji nude raznoliko gastronomsko iskustvo. Neki od visoko preporučenih objekata uključuju restoran La Bergerie, koji nudi tradicionalnu francusku kuhinju s prekrasnim pogledom na planine, i Le P'tit Polyte, poznat po ukusnim pizzama i ugodnoj atmosferi.

6. Godišnji događaji:
Les 2 Alpes organizira nekoliko uzbudljivih događaja tijekom cijele godine. Jedan od značajnijih događaja je Svjetski kup u snowboardu, koji se održava u prosincu i privlači vrhunske sportaše iz cijelog svijeta. Odmaralište također organizira glazbene festivale i koncerte tijekom zimske sezone, pružajući zabavu posjetiteljima.

7. Preporuka:
Za obitelji, parove ili grupe prijatelja koji traže nezaboravno iskustvo odmora, Les 2 Alpes je nezaobilazno odredište. Sa svojim zadivljujućim alpskim krajolikom, raznovrsnim aktivnostima i odličnim skijaškim stazama, ovo odmaralište nudi nešto za svakoga. Bez obzira tražite li obiteljski odmor, romantični bijeg ili avanturističko putovanje s prijateljima, Les 2 Alpes jamči nezaboravan i ugodan odmor. Vjerujte MountVacation-u da vam pruži stručno vođenje i pouzdane usluge rezervacije za vaš sljedeći odmor u Les 2 Alpesu.

Les 2 Alpes skijalište

Opći podaci

Min. visina: 1650 m
Max. visina: 3600 m

Povezanost

Najbliža zračna luka: Grenoble, 120 km
Direktan bus sa željezničkog kolodvora
Direktan ski bus sa željezničkog kolodvora

Informacije o skijalištu

Cijelo skijalilšte: 223 km
Najduža staza: 5 km
Duljina staza za skijaško trčanje: 20 km

Umjetni snijeg
Noćno skijanje

Zelen: 58 km
Plave: 97 km
Crvene: 39 km
Crne: 30 km

Sadržaj skijališta

Kabinska žičara
Sjedežnica
Dječji čarobni tepih
Dječje dizalo
Dječji park
Dječja staza
Sidro
Gondola