Skijalište Turracher Höhe - skijaški odmor na destinaciji Turracher Höhe

Turracher Höhe skijanje

O skijalištu: Turracher Höhe je malo, samozatajno skijalište u blizini puno poznatijeg Bad Kleinkircheima, odnosno od njega je udaljeno svega 20 km. Smjestilo se na prijevoju na samoj granici Koruške i Štajerske, sjeveroistočno od Villacha te sjeverno od Klagenfurta, uz slikovito zamrznuto jezero i iznimno zanimljivu planinsku scenografiju. Od Zagreba je udaljeno cca. 288 km, a od Rijeke cca. 255 km.

Ukupna duljina ski staza je 38 km. Donja stanica glavne žičare blizu je ceste, a parkirati se možete kraj centralne šesterosjedežnice Kornockbahn (grijana sjedala!) kraj koje je smještena i blagajna te infocentar (s besplatnim pristupom Internetu!), sanitarni čvorovi i sve ostalo što će vam zatrebati.

Skijalište se proteže na dva susjedna brda, od 1.800 do cca. 2.200 mnv. Kako je dosta otvoreno prema svim stranama svijeta, pa je često i vrlo hladno i vjetrovito, takva klima garantira Turracheru vrlo dugu skijašku sezonu, čak do početka svibnja.

Skijalište ima 13 liftova, te najviše crvenih staza – ukupno 22 km, crnih samo 3 km, a plavih 13 km.

Po stazama vas nose pet sjedežnica, a ostalo su sidra ili tanjurići (njih 8). Sidra nisu predugačka i daju se podnijeti. Zanimljivo je da na početku svake žičare stoji tabela sa svim podacima o predstojećoj vožnji žičarom: koliko minuta traje, koliki je nagib, kolika nadmorska visina ulazne i izlazne stanice, na na kraju - koje boje su staze na koje se može doći s te žičare. Vrlo korisno, pogotovo za početnike.

Sve staze su povezane, te se bez skidanja skija možete od jedne do druge, no imajte na umu da je između ta dva brda zaleđeno jezero na kojem je zimi organizirana atraktivna staza za skijaško trčanje, fakultativna vožnja u saonicama s konjskim pogonom, a za skijaše SeeTaxi ('jezerski taxi'). Naime, da ne biste morali hodati preko jezera do druge sjedežnice dočekat će vas motorne saonice s adaptiranim zadnjim krajem: poprečnim šipkama za koje se skijaši prime i onda za saonicama preko zamrznutog jezera.

Samo mjesto je samo po sebi veoma mirno, ali ima jako puno skijaških kućica i apartmana. No ne baš i nekog ludog noćnog života ili velikog shoppinga, pa bi stoga ovo skijalište preporučili za kraća jednodnevna ili vikend skijanja, te kao dobar odabir za obitelji s malom djecom, jer je dostupnost automobila koji je tik uz stazu velika prednost.

Sve u svemu jedno jako lijepo skijalište, pogotovo za sunčanih dana, vrlo blizu i bez prevelikih gužvi.

Turracher Höhe skijalište

Opći podaci

Min. visina: 0 m
Max. visina: 2205 m

Povezanost

Najbliža zračna luka: Klagenfurt, 60 km
Direktan bus sa željezničkog kolodvora
Direktan ski bus sa željezničkog kolodvora

Informacije o skijalištu

Cijelo skijalilšte: 38 km
Najduža staza: 4 km
Duljina staza za skijaško trčanje: 20 km

Umjetni snijeg
Noćno skijanje

Plave: 13 km
Crvene: 22 km
Crne: 3 km

Sadržaj skijališta

Kabinska žičara
Sjedežnica
Dječji čarobni tepih
Dječje dizalo
Dječji park
Dječja staza
Sidro
Gondola