Les Orres skijanje

Les Orres je jedno zgodno Francusko skijalište koje spada u onu drugu klasu Francuskih odredišta, ali je zato popularno s cijenama te nudi lijepe skijaške uvjete. Posebnosti skijališta, s kojima se hvale, su netaknuta priroda, gusta crnogorična šuma, te veliki potencijal kako za zimski tako i za ljetni turizam. Pejzaži su prekrasni, a pogled iz mjesta puca na lijepu dolinu i na jezero Serre Poncon.

Skijalište leži na nadmorskoj visini od 1550 do 2750 m i ima 88 km staza. Staze su većinom crvene, što skijalištu daje posebnu draž za malo iskusnije skijaše. Ima 19 crvenih, 3 crne, 6 plavih i 6 zelenih staza. No niti oni slabijeg skijaškog znanja neće biti nesretni jer su lagane staze u podnožju planine i dovoljno su široke, tako da bez problema mogu primiti veliki broj skijaških početnika. Tu postoji i oko 40 km staza za nordijsko skijanje, što vrlo često privlači natjecatelje u to mjesto, te razne reprezentacije koje dolaze na pripreme.

Uvjeti za freeride nisu baš povoljni zbog velike količine drveća. Grad je uređen kao i svaki drugi francuski skijaški centar, s puno apartmanskih kuća od drva te velikih apartmanskih zgrada koje ne brine previše estetika čim primaju i po više stotina ljudi u svoje sobe, te kao takve grozno strše iznad ceste . U ponudi su i 4 hotela od kojih su dva visoke kategorije ("La Porttete", L'Ancolie") a dva su nešto pristupačnija ("Les Trappeurs", "Les Ecrines").

Ukoliko se dogodi velika nestašica snijega, tu je umjetni snijeg koji je odlično napravljen i sasvim ga je dovoljno za ugodno skijanje.

Mjesto je pogodno za cjelodnevni izlet kada ste u "blizini" ili ako se skijate na nekom popularnijem skijalištu u Južnim Alpama, više kao promjena te upoznavanje ljepota Francuskih alpa. Svakako preporučamo za skijaše koji nisu previše rigorozni u odabiru skijališta te za obitelji za koje će se naći prihvatljivih aranžmana. (Skijanje.hr)

Les Orres skijalište

Opći podaci

Min. visina: 1650 m
Max. visina: 2720 m

Povezanost

Najbliža zračna luka: Grenoble, 150 km
Najbliži željeznički kolodvor: Embrun, 15 km
Direktan bus sa željezničkog kolodvora
Direktan ski bus sa željezničkog kolodvora

Informacije o skijalištu

Cijelo skijalilšte: 100 km
Duljina staza za skijaško trčanje: 20 km

Umjetni snijeg
Noćno skijanje

Zelen: 15 km
Plave: 15 km
Crvene: 60 km
Crne: 10 km

Sadržaj skijališta

Kabinska žičara
Sjedežnica
Dječji čarobni tepih
Dječje dizalo
Dječji park
Dječja staza
Sidro
Gondola