Skijalište Kanin-Bovec je jedino skijalište u Sloveniji preko 2.000 m nadmorske visine, što omogućava da skijaška sezona traje od prosinca do početka svibnja.

Kanin-Bovec je pravo visokogorsko skijalište s pravim alpskim ugođajem. Zbog visine, staze rijetko zamrznu i tako omogućavaju tijekom cijele zime skijanje na suhom snijegu. Kaninska specijalnost je sunčana lokacija i predivan pogled na srce Alpa i Mediterana. Kad je dobra vidljivost možete čak prebrojati brodove u zaljevu.

Skijaški centar Kanin-Bovec je raj za one koji žele provesti svoj odmor što je moguće aktivnije. Osim skijanja, kako alpskog, tako i turnog skijanja, surfanja na skijalištu, na raspolaganju su i staze za skijaško trčanje, staze za sanjkanje, a oni koji su željni još većih avantura u prirodi mogu si priuštiti skok padobranom i mnoge druge aktivnosti koje ne nedostaju u Bovcu.

Nakon napornog skijaškog dana, možete uživati u odličnim večerama u jednom od brojnih Bovecovih restorana, provesti noć u jednom od hotela ili apartmana, te se ujutro prije skijanja razbuditi jutarnjom kavom i kroasanima u bilo kojoj dobroj kavani u Bovcu.

Bovec skijalište

Opći podaci

Min. visina: 1100 m
Max. visina: 2292 m

Povezanost

Najbliža zračna luka: Ljubljana, 125 km
Najbliži željeznički kolodvor: Tarvisio, 20 km
Direktan bus sa željezničkog kolodvora
Direktan ski bus sa željezničkog kolodvora

Informacije o skijalištu

Cijelo skijalilšte: 30 km
Najduža staza: 2 km
Duljina staza za skijaško trčanje: 15 km

Umjetni snijeg
Noćno skijanje

Plave: 6 km
Crvene: 22 km
Crne: 2 km

Sadržaj skijališta

Kabinska žičara
Sjedežnica
Dječji čarobni tepih
Dječje dizalo
Dječji park
Dječja staza
Sidro
Gondola